Svettig hemresa i 30 graders värme och vintermundering

Igår kväll landade en svettig resenär på svensk mark. Jag fick gå på planet i 30 graders värme iklädd fyra koftor, en tröja, två kjolar, leggings, vinterstövlar, scarf och jacka. Solbränd hud under denna resegarderob (ja plötsligt händer det i Skottland också) och mitt ansikte lyste ikapp med flygtornen på landningsbanan. Var det Antarktis eller Skavsta jag skulle till? Ryan Air borde överväga sina bagagegränser.

Lyckligtvis så smälte jag inte bort på planet. Hamnade i en flygstol mellan två amerikaner - en hade studerat på samma universitet i Santa Barbara som mig och den andra pratade flytande dalmål. Världen är liten.


Klockan 4 på morgonen dagen innan besteg jag och Eugenia Arthur's seat för att se solen återuppstå över Edinburgh. Detta efter en natt av vilt dansande och en tidigare bestigning för att få uppleva solnedgången. Mina ben började krampa efter första klippavsatsen. Eugenia flög vidare uppåt utan problem, medan jag krälande släpade mina förvridna ben en halvmeter efter resten av kroppen. Till slut vänder sig Eugenia om och ropar mot mig:


"Sarah! Don't walk with your legs, walk with your mind girl!"


När jag packade mitt bagage några timmar senare kommer Sarah hem med blodiga knän och bjuder mig på Magnumglass. Hon hade precis vurpat med cykeln i vänstertrafiken. Min sista frukost i Skottland blev en Full Scottish Breakfast - ägg, bacon, bönor, två korvar, fralla och kaffe.


Edinburgh som vaknar till liv i soluppgången, ologiska trafikregler (även för skottarna själva) och bisarra matvanor. Detta är mina sista minnesfragment från en fantastisk stad. Tro mig - det finns så mycket mer att uppleva här.


Mitt första köp i Sverige blev en aloe vera gel på Apoteket, eftersom Skottland inte bara visade sig vara vindpinat regn utan även en försmak till Teneriffa.


Tack alla ni som har läst min blogg. Det har varit otroligt kul att skriva och jag är så glad över den responsen jag har fått. Tack!


Dagens skotte:


Jag och Eugenia på toppen av Arthur's seat. Klockan är 04.33. Solen går
upp över Edinburgh. Staden vaknar till liv. Welcome to Scotland!


RSS 2.0