Tredje Sverigebesöket - Nya Zealand nostalgi slår en lila plastkamel

När jag och Jill sitter på bussen på väg upp mot Loch Ness slår det oss vilken den egentliga anledningen är till att vi gör resan. Det är inte en vag förhoppning om att få se odjuret - vilket vi visserligen gjorde på strandkanten. Det är cirka fem meter långt, lila och kuperat likt en kamel utan ben.


Den riktiga anledningen till att vi inte kunde sitta still i bussätena av upphetsning var enkel. Vi ville återfå en lättare nostalgitripp tillbaka till Nya Zealand - timlånga bussturer på andra sidan ekvatorn med backpackingryggsäckarna i bagaget och matkassen med bröd och nutella uppe på hatthyllan. Oändliga samtal om allt och ingenting medan resten av bussen (förhoppningsvis) slumrade till ljudet av vår melodiska svenska. Busschaufförer med gröt i öronen som utbrister - "You girls talk...A LOT!". Nostalgi var ordet. Vi ville uppleva det. Och vi fick uppleva det - om än i en förkortad version. Det var en fantastisk känsla.


Den här gången blåste inte kilten upp på guiden, men det hade kanske varit att önska då den monotona rösten i högtalaren vaggade en hel busslast till sömns vid tretiden. Om Hamish var underhållande nog att lyssna på i tre dagar uppe i Högländerna, så spelade lördagens guide inte i samma liga. En köksfläkt har fler dimensioner ljudmässigt än vår guide, vars förinspelade(?) stavelser malde på om vikten av fartkamerors beskaffenhet. Det är tur att jag och Jill kan konsten att underhålla oss själva. I så gott sällskap blev det en mycket lyckad resa. När Jill fick ta kort på en livs levande säckpipespelare i kilt utanför City Council sista kvällen, var resan gjord.

Tack för att du kom Jill - det var otroligt kul att ha dig här!


Dagens skotte: Efter ideliga turer har jag lärt mig utbudet utantill i turistshopparna. Oberoende om du vandrar längs med Royal Mile i Edinburgh eller i en turistaffär flera mil norrut vid Loch Ness strandkant, så kan du vara säker på att få se en skivutgåva med säckpipeduon "Red Hot Chilipipes" jämte hyllan med tartanmönstrade baskrar för alla huvudstorlekar (utom min egen). En blåvitfärgad Mel Gibson är självständighetskämpen som syns på varenda almanacka och haggis är tydligen en rosa boll med ögon och päls som säger "mmmm" när man trycker på den. Det verkar gå hem. Kassaköerna är ständigt befolkade med människor som försöker bestämma vad som ter sig mest smickrande på kroppshyddan - en röd eller en grön handdukskilt i frotté.


Kommentarer
Postat av: Jill

Tack för att du lät mig hälsa på!

Var jättekul att se dig o jag skrattar högt när jag tänker tillbaka på den malande chauffören... Haha, underhållande i efterhand är han åtminstone när man slipper sitta i malandet. Nostalgin finns där ännu =)

Stora kramar

2009-05-11 @ 21:52:31
Postat av: Sara

Självklart var du välkommen vännen:-) Haha ja nu i efterhand kan man ju se honom som rätt så underhållande faktiskt! Härligt Jill, njut av nostalgins efterdyningar!

2009-05-12 @ 12:02:07
URL: http://somewhatscottish.blogg.se/
Postat av: Lina

HA!! Red Hot Chilipipes!! Låter fantastiskt fruktansvärt! Typ som George Zamfir och hans panflöjtcovers av poplåtar! Ett absolut måsteköp, om inte annat för att få sig ett gott skratt!

2009-05-12 @ 23:37:03
Postat av: Sara

Lina, bara för sin skull skulle jag kunna köpa med mig ett skiv-ex! Frågan är om det kan vara värre än panflöjten...??...tvivlar på det...säckpipa i sig är vackert, dock finns det musikaliska gränser. "Crazy in love" i populariserad panflöjtsversion...??...kanske kan vara värt att kolla upp?!

2009-05-13 @ 11:10:44
URL: http://somewhatscottish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0